Opsežna potraga
0

Ronioci dva dana ne uspijevaju pronaći tijelo mladića u Mostarskom jezeru

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Ronilački timovi ni nakon dva dana opsežne pretrage Mostarskog jezera i iscrpljenih svih snaga, nisu pronašli tijelo 28-godišnjeg mladića koji se utopio 20. juna skočivši sa splava, potvrđeno je za Klix.ba.
Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić za naš portal kaže da dva dana ronilački timovi rade sve kako bi pronašli tijelo utopljenog mladića i iscrpljuju sve snage, ali nažalost još nema nikakvih rezultata.

"Danas je ronio 21 ronilac, neki i po dva puta, veliki je posao napravljen ali nije pronađeno tijelo", kazao je Marić za Klix.ba.

Ističe da je ronjenje za danas završeno i da se nastavlja sutra, te napominje kako se područje pretraživanja širi i da se pretražuju i oni dijelovi koji su već pretraženi u dijelu koji je označen kao putanja kojom se splav kretao.

Potragu za tijelom 28-godišnjaka iz Mostara otežava i činjenica da očevici nisu bili precizni u lociranju mjesta gdje su se nalazili kad se dogodila nesreća, što je, kako Marić ističe, razumljivo, jer su oni u šoku, a naglašava da se nije lako ni orijentirati na otvorenoj vodi.

U opsežnoj potrazi, koja se nastavlja sutra, učestvuju ronilački timovi Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, Federalne uprave policije (FUP) i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Podsjetimo da su slučaj mostarskoj policiji 20. jula u 19:30 sati prijavili prijatelji utopljenog mladića, koji su bili s njim na splavu i kazali su da je 28-godišnji S. H. skočio sa splava u jezero i nije izronio.