Motiv nepoznat
0

Rođak pronašao obješenu ženu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Asima Omanović (1960) iz Orašca kod Bihaća pronađena je danas oko 11 sati mrtva u pomoćnom objektu, uz porodičnu kuću. Tijelo je pronašao rođak koji stanuje u blizini.

Uviđaj su izvršili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a USK-a i dežurni kantonalni tužilac, koji su kazali da se radi o samoubistvu vješanjem, ali da će više detalja biti poznato po završetku istrage.

O razlozima ovog čina još uvijek se ne zna ništa, jer nije pronađeno nikakvo oproštajno pismo. Preminula Omanovićeva živjela je sama u kući, a bila je zaposlena na Odjelu ortopedije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ima kćerku koja živi s porodicom u Bihaću. Suprug Fikret zarobljen je i ubijen prilikom protjerivanja bošnjačkog stanovništva iz ovih područja 1992. godine od strane srpskog agresora. O njegovoj sudbini nije ništa znala 11 godina, kada je ekshumiran iz masovne grobnice Bezdana na Hrgaru.

Kako nezvanično doznajemo, sve je to kod Omanovićeve uzrokovalo velike zdravstvene probleme, koji su prema mišljenju poznanika i uzrok ovakvog čina.