CJB Trebinje
0

Rođaci u selu uzgajali drogu

SRNA
Bileća (Foto: Bilecainfo.com)
Bileća (Foto: Bilecainfo.com)
Sektor kriminalisitičke policije CJB Trebinje danas je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu dostavio Izvještaj protiv M.A. (1974) i M.A.(1978), obojica iz Bileće, zbog postojanja osnovane sumnje da su na području sela Preraca u toj opštini zasadili i uzgajali 88 stabljika indijske konoplje, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

U saopštenju se navodi da su pripadnici CJB stabljike pronašli 26. avgusta prošle godine u okviru akcije "Plantaža" od kada su nastavljene aktivnosti na identifikovanju osumnjičenih.

"Nakon preduzimanja niza operativno-taktičkih mjera i radnji i pretresa kuće i pomoćnih prostorija koje koristi osumnjičeni M.A.(1974), te  kriminalističkih obrada lica, djelo je dokumentovano, a Izvještaj proslijeđen nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima,  riječ je o rođacima  Miodragu i Milenku  Ateljeviću.

Miodraga Ateljevića, za kojim je ranije bila raspisana međunarodna potjernica zbog organizovanog kriminala, pripadnice Sipe  uhapsili su  9. jula ove godine na putu Gacko-Bileća i on se trenutno nalazi u pritvoru.

Mileko Ateljević je kriminalistički obrađen i pušten je na slobodu.

Protiv obojice je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  neovlaštene prozvodnje i prometa opojnih droga.