Crna hronika
0

Razbojništvo u kladionici Williams

FENA
Druga PU obaviještena je u utorak da je istog dana oko 16.00 sati, u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, od strane NN osobe, izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Williams".

Tom prilikom nepoznata osoba je otuđila izvjesnu količinu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Prva PU obaviještena je u utorak da je u ponedjeljak oko 22.30 sati u ulici Vrazova, općina Centar Sarajevo, od NN osobe fizički napadnut E.I. iz Sarajeva.

Tom prilikom on je zadobio teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti i prelom vilične kosti), a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Službenici policije II PU su u utorak oko 03.00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, na izvršenju krivičnog djela krađe metalnih rešetki sa slivnika zatekli i lišili slobode Š.P., rođen 1982. u Vranju, nastanjen u Sarajevu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Službenici policije II PU lišili su u utorak u 12.30 sati slobode M.E., rođen 1989. u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana teške krađe.

On je zatečen na izvršenju provalne krađe u kuću vlasništvo Z.F. u ulici Novopazarska, općina Novo Sarajevo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju kriminogenih aktivnosti navedene osobe.

Jedna osoba zadobila je teške, a dvije osobe lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 03.40 sati na raskrsnici ulica Braće Mulića i Šabanija Hajrudina, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza u desnu stranu, putničkog motornog vozila marke »opel corsa«, kojim je upravljao Ć.Z., rođen 1982. u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, a zatim do udara u zemljani nasip, metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega dolazi do prevrtanja na krov i udara u zid kuće vlasništvo T.R. u ulici Šabanija Hajrudina.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (povredu kičme) zadobio je putnik iz vozila T.M., rođen 1984. u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, dok su lakše tjelesne povrede zadobili putnica iz navedenog vozila P.J., rođena 1987. u Sarajevu, nastanjena u Istočnom Sarajevu i vozač Ć.Z.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, a T.M. je na Odjeljenju ortopedije zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 sa materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe teže, a dvije lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, jedna osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.