Bez povrijeđenih
73

Razbojništvo u hotelu Pino na Trebeviću, dvije osobe uz prijetnju oružjem ukrale novac

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
U nedjelju navečer na Trebeviću je izvršeno razbojništvo u hotelu Pino Nature kada su dvije nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili novac od jednog konobara.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je saopćeno da je policija obaviještena u 21:40 sati.

Direktorica hotela Aida Terzić za Klix.ba je izjavila da niko nije povrijeđen i da je sve trajalo veoma kratko s obzirom da su razbojnici uzeli novac iz novčanika jednog konobara po ulasku u hotel i pobjegli. Istakla je da u hotelu ne drže novac s obzirom da većina uplata ide kartično, ali i zbog lokacije objekta.

Kaže nam i da je brzom reakcijom uposlenika hotela policija obaviještena dok su razbojnici još bili u hotelu te da su pobjegli istim putem kojim su došli, ali da je policija reagovala sporo i da ih nije ni presrela.

U trenutku razbojništva u lobiju hotela nalazilo se mali broj gostiju.

Iz Uprave policije MUP-a KS je saopćeno da je o slučaju obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.