Tražio ga i Interpol
0

Razbojnik iz Srbije pljačkao po Banjoj Luci

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučka policija uhapsila je Dragišu Džeferovića (1978) iz Šapca, u Republici Srbiju, za kojim je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog teške krađe, a osumnjičen je i za pljačke u Banjoj Luci.

Prilikom lišenja slobode ovlaštene službene osobe su kod Džeferovića pronašli pištolj marke ''CZ'', kalibra 7,62 mm, nepoznatog serijskog broja, jedan okvir sa municijom, crnu pletenu kapu tzv.''fantomka'', crne rukavice, falsifikovanu ličnu kartu Republike Srbije na ime na ime Goran Savatić i ličnu kartu Republike Srbije na ime Dragiša Džeferović.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je Džeferović ukupno izvršio četiri krivična djela krađa u sportske kladionice, apoteke i trgovinske radnje.

Džeferović je to radio, kako se navodi u saopćenju banjalučke policije, maskiran u predjelu glave sa tzv. fantomkom i uz prijetnju vatrenim oružjem (pištoljem) u noćnim satima ulazio u objekte napada, gdje je uz prijetnju vatrenim oružjem od radnika uzimao novac od pazara, te se nakon izvršenog djela udaljavao u nepoznatom pravcu.

Izvršenjem ovih krivičnih djela Džeferović je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.900 KM.

On je uz izvještaj jučer sproveden u prostorije Okružnog tužilaštva Banja Luka na dalje postupanje.