Intenzivna potraga
122

Razbojnici u Bugojnu ukrali 64.000 KM pa pobjegli Audijem kojeg su poslije zapalili

Klix.ba
Foto: Bugojno danas
Foto: Bugojno danas
Policija u Bugojnu intenzivno traga za četiri nepoznate osobe koje su sinoć uz prijetnju automatskim puškama i jednim pištoljem opljačkale tržni centar Bingo u ovom gradu, saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Prema saznanjima policije, počitelji oružane pljačke sinoć su oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata kroz koja su ušli u tržni centar. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu.

"O navedenom događaju obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske stanice te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela. Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada putnih komunikacija prema susjednim općinama", navode iz MUP-a SBK.

Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša.

"U 20:45 sati u PS Bugojno prijavljeno je da u naselju Goruša gori putničko vozilo Audi A4, karavan, koje je u cijelosti izgorjelo, a za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja razbojništva", kažu iz MUP-a SBK.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su policijski službenici MUP-a SBK u saradnji s policijskim službenicima PU Bugojno.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, OKP PU Bugojno i PS Bugojno poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinilaca navedenog krivičnog djela, a sve u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom.