Crna hronika
0

Razbojnici prijeteći pištoljem opljačkali zlataru u centru grada

ZEDA
Tri nepoznate naoružane osobe su danas prijepodne izvršile oružanu pljačku i razbojništvo u zlatarskoj radnji u Titovoj ulici u Zenici, koja je vlasništvo Pine V.

Prema prvim informacijama, dvojica razbojnika pljačkaša, sa kapama na glavi i naoružani pištoljem, ušli su u radnju i zaprijetili vlasnici, dok je jedan član pljačkaške trojke napolju "čuvao stražu".

Odmah nakon ulaska u radnju razbojnici su svezali vlasnicu ljepljivom trakom i polegli je na pod, a oni su iz izložbene vitrine pokupili najveći dio nakita i zlatnih predmeta koje su vidjeli i pronašli. Ova zlatara se inače nalazi u najfrekventnijoj pješačkoj zoni grada.

Ovo je četvrta pljačka zlatarskih radnji u centru Zenice u posljednjih mjesec-dva. Prije dva dana opljačkana je zlatara Memagića u ulici Mehmedalije Tarabara, dok je prije nekih mjesec dana opljačkana zlatara Jaki koja se nalazi prekoputa danas opljačkane zlatare, a izvršena je i noćna provala u zlataru Sofić koja se nalazi pedesetak metara dalje.

Odmah nakon dojave policijski službenici i inspektori Policijske uprave I poduzeli su operativne aktivnosti na pronalasku izvršilaca ove pljačke i razbojništva. Uviđajne i istražne aktivnosti su u toku.