|

Razbojnici presreli radnika pumpe i oteli mu blizu 25.000 KM u Štrosmajerovoj ulici

Razbojnici presreli radnika pumpe i oteli mu blizu 25.000 KM u Štrosmajerovoj ulici
63
Klix.ba
10.12.2013. u 10:12
128
komentara
63

dijeljenja
Dvojica muškaraca su jučer, u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu, presrela i napala radnika benzinske pumpe Hifa koji je nosio dnevni pazar. Razbojnici su oteli blizu 25.000 KM, ali su ih policajci uspjeli pronaći i uhapsiti u ulici Kevrin potok.
Razbojnici uhapšeni nakon pljačke (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) Razbojnici uhapšeni nakon pljačke (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)


Kako saznajemo, uhapšeni su Haris Zulčić i Jahija Hoši. Oni su uspjeli saznati kada će uposlenik Hife predavati pazar, pratili ga, a zatim napali u samom centru Sarajeva. Oteli su mu ruksak s novcem u kojem je bilo blizu 25.000 KM. Radnik pumpe je povrijeđen, a ljekarska pomoć mu je ukazana na Klinici za urgentnu medicinu u Sarajevu, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su razbojnike pronašli u ulici Kevrin potok, gdje su i nastanjeni te ih uhapsili.

Presreli su i napali radnika pumpe Hifa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) Presreli su i napali radnika pumpe Hifa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)


Prilikom pretresa kod razbojnika je pronađen i oduzet otuđeni novac.

Nakon hapšenja, dvojac je kriminalistički obrađen i danas predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.
Prijavi grešku


Komentari (128)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...