|

Razbojnici pokušali opljačkati benzinsku pumpu u Sarajevu za vrijeme policijskog sata

Razbojnici pokušali opljačkati benzinsku pumpu u Sarajevu za vrijeme policijskog sata
861
Klix.ba
23.3.2020. u 20:06
113
komentara
861

dijeljenja
Razbojnici pokušali opljačkati benzinsku pumpu u Sarajevu za vrijeme policijskog sata Ilustracija: Shutterstock
Razbojnici su jučer za vrijeme policijskog sata pokušali opljačkati benzinsku pumpu "Brkić Petrol" na području općine Novi Grad Sarajevo, povrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Četvrta PU je 22. marta u 18:15 obaviještena da su u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe pokušale izvršiti razbojništvo nad uposlenicima na benzinskoj pumpi “Brkić Petrol”.

"Tom prilikom maskirana NN osobe su uz prijetnju pištoljem, pokušale izvršiti navedeno krivično djelo, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", stoji u saopćenju MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, istog dana u 18:40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uhapsili: E.A., rođen u Sarajevu i A.F., rođen u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu.

Riječ je o mlađim osobama koje su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju).

"Navedene osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim", stoji u saopćenju MUP-a KS.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...