|

Razbojnici koji su sinoć nakon filmske potjere uhapšeni u Sarajevu predati Tužilaštvu

Razbojnici koji su sinoć nakon filmske potjere uhapšeni u Sarajevu predati Tužilaštvu
44
M. N.
12.11.2019. u 17:52
48
komentara
44

dijeljenja
1/11 Foto: I. Š./Klix.ba
2/11 Foto: I. Š./Klix.ba
3/11 Foto: I. Š./Klix.ba
4/11 Foto: I. Š./Klix.ba
5/11 Foto: I. Š./Klix.ba
6/11 Foto: I. Š./Klix.ba
7/11 Foto: I. Š./Klix.ba
8/11 Foto: I. Š./Klix.ba
9/11 Foto: I. Š./Klix.ba
10/11 Foto: I. Š./Klix.ba
11/11 Foto: I. Š./Klix.ba
Dvojica Visočaka koja su sinoć zajedno s još jednim muškarcem uz upotrebu vatrenog oružja opljačkala prodavnicu u Hadžićima, a potom nakon dramatične potjere uhapšeni u sarajevskom naselju Otoka, predati su Tužilaštvu KS.
Riječ je o S.Z. 1990. godište i N.D. 1988. godište koji su sinoć zajedno sa R.G. 1986. godište opljačkali prodavnicu "Sloga marketi" u ulici Omladinska, općina Hadžići.

Prodavnicu su opljačkali prijeteći pištoljem, a oduzeli su novac i određenu količinu cigareta te pobjegli prema Sarajevu vozilom Fiat.Policijski službenici Jedinice za saobraćaj u Blažuju su ih uočili i nakon što su e oglušili na znak policajca da zaustave vozilo, počela je potjera koja je okončana na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Alije Kulukalića kada su razbojnici pokušali pobjeći vozeći u suprotnom smjeru.

Stjerani u kut napali su policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede, ali su savladani uz upotrebu sile i uhapšeni. Treći muškarac je prijetio policajcima pištoljem i pobjegao te se za njim traga.

S.T. i M.D. su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a terete se za krivična djela Razbojništvo i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...