Crna hronika
292

Razbojnici iščupali i džipom vukli bankomat, u bijegu pucali na policiju

Piše: E. F.
Foto: Tuzlanski.ba
Foto: Tuzlanski.ba
Za sada nepoznati razbojnici naoružani automatskim puškama sinoć su u Općini Doboj Istok pokušali izvršiti spektakularnu pljačku, ali im to baš i nije pošlo za rukom.

Filmska priča odigrala se u mjestu Klokotnica u Doboj Istoku, kada su razbojnici iz ležišta iščupali bankomat NLB banke.

Učinili su to uz pomoć džipa za koji su vezali čeličnu sajlu i iščupali bankomat. No, njihova radost nije dugo potrajala. Ubrzo se na mjestu događaja našla policijska patrola, a nakon što se upalio tihi alarm u banci.

"Razbojnici su zapucali prema kolegama, ali na svu sreću povrijeđenih nije bilo. Zatim su sjeli u džip i pobjegli vukući bankomat", kazao je za Klix.ba Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Međutim, policija je pratila razbojnike. Automobil se nakon tri do četiri kilometra zaustavio u namjeri da ubace bankomat u vozilo, no tada su vidjeli da im je policija za petama. Umjesto da bankomat ubace u auto, brzo su ga otkačili te se dali u bijeg.

"Intenzivno tragamo za razbojnicima istovremeno dok radimo na uviđaju zajedno sa kantonalnim tužilaštvom", kazao nam je Šarić.