|

Razbojnici iščupali i džipom vukli bankomat, u bijegu pucali na policiju

Razbojnici iščupali i džipom vukli bankomat, u bijegu pucali na policiju
292
Piše: E. F.
23.12.2014. u 11:26
103
komentara
292

dijeljenja
Razbojnici iščupali i džipom vukli bankomat, u bijegu pucali na policiju Foto: Tuzlanski.ba
Za sada nepoznati razbojnici naoružani automatskim puškama sinoć su u Općini Doboj Istok pokušali izvršiti spektakularnu pljačku, ali im to baš i nije pošlo za rukom.
Filmska priča odigrala se u mjestu Klokotnica u Doboj Istoku, kada su razbojnici iz ležišta iščupali bankomat NLB banke.

Učinili su to uz pomoć džipa za koji su vezali čeličnu sajlu i iščupali bankomat. No, njihova radost nije dugo potrajala. Ubrzo se na mjestu događaja našla policijska patrola, a nakon što se upalio tihi alarm u banci.

"Razbojnici su zapucali prema kolegama, ali na svu sreću povrijeđenih nije bilo. Zatim su sjeli u džip i pobjegli vukući bankomat", kazao je za Klix.ba Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Međutim, policija je pratila razbojnike. Automobil se nakon tri do četiri kilometra zaustavio u namjeri da ubace bankomat u vozilo, no tada su vidjeli da im je policija za petama. Umjesto da bankomat ubace u auto, brzo su ga otkačili te se dali u bijeg.

"Intenzivno tragamo za razbojnicima istovremeno dok radimo na uviđaju zajedno sa kantonalnim tužilaštvom", kazao nam je Šarić.
Prijavi grešku


Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...