Policijska akcija "Trio"
0

FOTO+VIDEO / Razbijena međunarodna grupa dilera droge, u BiH 13 uhapšenih

Piše: D.T.
(Foto: Sarajevo-x.com)
U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji, kodnog naziva "Trio", koju su danas sprovele policije Federacije BiH, RS, Srbije, Crne Gore i Albanije, uhapšeno je ukupno 57 osumnjičenih za šverc drogom.
Portalu Sarajevo-x.com je potvrđeno da se uhapšene tereti za šverc narkotika iz Albanije prema zemljama Balkana i Evrope, a da su ih istražioci pratili posljednjih pola godine.

“Na teritoriji BiH uhapšeno je 13 osoba, od čega šest u Federaciji i sedam u RS, a ostatak osumnjičenih priveden je u Crnoj Gori, Srbiji i Albaniji”, rekli su nam izvori upućeni u akciju.

Osobe koje su uhapšene u BiH danas su dovedene u prostorije MUP-a RS u Banjoj Luci, gdje se nad njima obavlja kriminalistička obrada.

Kako saznajemo, svih 13 osumnjičenih, među kojima ima i žena, nakon saslušanja će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, koje je koordiniralo akciju.

Nezvanično, pretresi i hapšenja obavljeni su na području Sarajeva, Banje Luke, Doboja, Busovače, Visokog, Viteza, Fojnice, Trebinja i Istočnog Sarajeva.

Iz policijskih izvora smo saznali da je istraga u ovom predmetu trajala punih šest mjeseci te da je u tom periodu na prostoru BiH i Crne Gore zaplijenjeno oko 370 kilograma droge skank.



U Albaniji je danas, u okviru međunarodne policijske akcije "Trio" na razbijanju trgovine drogom, uhapšen Leonardo Duši, poznat kao "kralj skanka" u toj zemlji, nezvanično saznaje Srna.