Velika policijska akcija u Zenici
0

Razbijena grupa dilera droge, uhapšeno osam osoba

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su jutros osam osoba sa područja Zenice, koje su u okviru organizovane grupe preprodavale drogu u ovom gradu. Pretresom njihovih stanova pronađena je određena količina droge, a izuzeti su mobilni telefoni koje su koristili pri dogovaranju ulične prodaje.

U jutarnjim satima četvrtka izvedena je veća policijska akcija na području Zenice, u kojoj je bilo angažovano oko stotinu policajaca, te su izvršeni pretresi na sedam lokacija. Korištena su pritom i dva službena psa za otkrivanje narkotika. Kako su naveli u policiji, uhapšeni su u okviru grupe kontinuirano nabavljali drogu, čuvali je, prepakivali i spremali za uličnu prodaju.

Kantonalnom tužilaštvu u Zenici su ove osobe prijavljene kao osumnjičeni za prodaju droge te će nakon saslušanja u policiji biti predani na daljnje postupanje. Policija sumnja da je prvoprijavljeni M. B. na području ZDK organizovao grupu ljudi za prodaju droge. Članovi grupe su se međusobno dobro poznavali, a imali su precizna zaduženja i zadatke pri činjenju ovih krivičnih djela.

Nakon njihovog saslušanja policajci su došli do saznanja i o drugim osobama koje se može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima te će ova akcija biti nastavljena.