MUP KS
0

Rasvjetljeno ubistvo u Boljakovom Potoku

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu sa jučerašnjim ubistvom u Boljakovom Potoku, kada je 25-godišnji mladić iz ovog naselja izboden na stepeništu porodične kuće.

Njega je sa teškim povredama u predjelu grudnog koša pronašao brat, a po dolasku ekipe Hitne medicinske pomoći, mladić je preminuo.

Prilikom pravljenja uviđaja, službenici policije su u neposrednoj blizini mjesta događaja pronašli nož, koji je izuzet radi potrebnih vještačenja.

Daljom kriminalističkom obradom, službenici policije su došli do saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o Š.N., rođenom 1986. godine u Ljuboviji, u Srbiji, a koji je nastanjen u Sarajevu, te o M.K., rođenom 1985.godine u Sjenici, gdje je i nastanjen, a privremeno boravi u Sarajevu.

Izvršenim pretresom porodičnih kuća koje koriste Š.H. i M.K. u ulici Butilska, općina Novi Grad Sarajevo, kao i pretresom putničkog motornog vozila marke "VW Golf 2", reg. oznake 631-M-929, koje koristi Š.N. pronađeni su tragovi i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelom.

Osumnjičeni za ubistvo Š.N. istog dana je lišen slobode, te uz službeni izvještaj predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilašta u Sarajevu, dok je M.K i dalje u bjestvu te se za njim traga.