Doboj
0

Rasvijetljeno ubistvo počinjeno prije 12 godina

SRNA
Policija je uhapsila Š.S. (38) iz Šamca i S.S. (32) iz Gradačca,u Federaciji BiH /FBiH/, zbog osnova sumnje da su prije 12 godina ubili V. G. (1938) koji je kao raseljeno lice boravio u zaseoku Miloševački Lug, u opštini Modriča.

Portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović saopštila je da su Š.S. uhapsili inspektori Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, dok je policija iz Gradačca, u FBiH, uhapsila S.S.na zahtjev CJB Doboj.

Prema njenim riječima, nakon kriminalističke obrade, ova lica predata su Okružnom tužilaštvu Doboj na dalje postupanje.

Pripadnici kriminalističke policije CJB Doboj utvrdili su da su ova lica 4. maja 1998. godine došli do kuće V.G. i nakon što im je otvorio ulazna vrata, udarili ga tupim predmetom po glavi.

Potom ga je Š.S. oštrim predmetom, vjerovatno nožem, ubo u lijevu stranu grudnog koša, nakon čega mu je oštricom nanio posjekotine po vratu, zahvativši velike krvne sudove vrata.

S.S. je učestvovao u savladavanju otpora žrtve. Obdukcijom tijela preminulog utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica krvarenja iz presječenih krvnih sudova.

Nakon izvršenja krivičnog djela, počinioci su se udaljili u pravcu Gradačca gdje je prvoprijavljeni boravio kao raseljeno lice, a drugoprijavljeni je bio stalno naseljen.