Crna hronika
0

Rasvijetljene krađe u zlatarama u Banjoj Luci

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Banjalučka policija je rasvijetlila krađe zlatnog nakita izvršene sredinom augusta iz dvije banjalučke zlatare u strogom centru grada.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela te da je od aprila mjeseca do 19. augusta na području Banje Luke karao mobilne telefone lišen je slobode Banjalučanin S. N.

Ta osoba je osumnjičena da je 16. augusta, ušla u zlatarsku radnju te prilikom razgledanja zlatnog nakita otuđila jedan zlatni lanac, težine oko 8,4 grama, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 260 KM, dok je 19. augusta na isti način iz druge zlatarske radnje u istoj ulici ukrala dva zlatna lanca i jednu pločicu, oštetivši vlasnika za iznos od oko 3.090 KM, nakon čega je otuđene predmete prodala za iznos manji od tržišne vrijednosti.

S. N. je lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrade, nakon čega je pušten na slobodu. Protiv njega nadležnom tužilaštvu slijedi izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela krađe.

Otuđeni zlatni nakit je pronađen i bit će vraćeni vlasnicima.

U toku je rad povodom postojanja osnova sumnji da je S. N. počinio više krivičnih djela krađe i utaja, tako što je iz trgovinskih i ugostiteljskih radnji na području banjalučkih naselja Centar, Obilićevo i Lazarevo otuđivao mobilne telefone, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.