Učestala pojava
7

Rasvijetljen još jedan napad na Banjalučanke, uhapšen 25-godišnjak

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Obilićevo u saradnji sa policijskim službenicima policijske stanice Lauš, Sektorom kriminalističke policije i Upravom za policijsku podršku rasvijetlili su nedavne napade na Banjalučanke koji su se desili 24.7. i 25.7.2017. godine u sportsko rekreativnoj zoni Banj Brdo.

Podsjećamo, Policijskoj stanici Banja Luka – Obilićevo, 24.7. obratila se S.Š., te prijavila da je dok je šetala Ulicom Put banjalučkog odreda iz pravca Banj Brda ka Ulici vojvode Pere Krece, fizički napao nepoznati muškarac koje se zatim udaljilo sa mjesta događaja. Tom prilikom policijski službenici su utvrdili da je nepoznati muškarac prilikom kretanja na biciklu i prolaska kraj oštećene, rukom ostvarilo fizički kontakt u predjelu leđa, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Također, Policijskoj stanici Banja Luka – Obilićevo, 25.7. obratila se S.P., iz Banja Luke, kojom prilikom je prijavila da je neposredno prije prijave dok je šetala kraj spomenika u sportsko rekreativnoj zoni Banj Brdo, fizički napao nepoznati muškarac koji se zatim udaljilo u nepoznatom pravcu. Takođe, po izlasku na mjesto događajapolicijski službenici su utvrdili da je nepoznata muška osoba, fizički napala lice S.P., na taj način što je rukama ostvarila fizički kontak u predjelu lica, a nakon što je oštećena pružila otpor i tražila pomoć isti se trčeći udaljio.

Operativnim radom, primjenjujući sve operativno taktičke mjere i radnje, uz međusobnu saradnju policijskih službenika utrđeno je da je počinilac ovih napada Ž.F. (1992) iz Banja Luke koji je 7.8.2017. godine, priveden u prostorije Policijske stanice Obilićevo nad kojim je izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta Osnovnom sudu Banja Luka dostaviti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o Javnom redu i miru.

Ovo nije jedini slučaj maltretiranja Banjalučanki ovoga ljeta.

Naime, dva napada na Banjalučanke koji su se desili u centru grada 22. maja i 21. jula ove godine su također rasvijetljena, ali je osumnjičenik za ove napade izvršio samoubistvo. Riječ o 24-godišnjem mladiću koji se objesio nedaleko od porodične kuće u jednom selu kod Banje Luke.

Također, ranije je u vezu sa spomenutim napadima dovođen i slučaj koji se desio 23. jula, kada se muškarac kretao kroz banjalučko naselje Nova Varoš, skidao se go i pokazivao polni organ.

Zbog ovog djela je ranije uhapšen i osumnjičen 40-godišnji V. G. koji je procesuiran i tereti ga se za prekršaj narušavanja javnog reda i mira te je protiv njega podnesen izvještaj, kažnjen je novčano i pušten na slobodu.