{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raskrinkana petočlana grupa iz Sarajeva i Kaknja koja je krala stoku

F
FENA
2.4.2012. u 13:14
0
3
Raskrinkana petočlana grupa iz Sarajeva i Kaknja koja je krala stoku
0
Raskrinkana petočlana grupa iz Sarajeva i Kaknja koja je krala stoku
Krijumčarena stoka
Policijska uprava Tešanj dostavila je Kantonalnom tužilaštvu Zenica izvještaj protiv pet osoba iz Sarajeva i Kaknja koje se sumnjiče da su izvršila više krivičnih djela „teška krađa“ iz člana 287. KZ FBiH, a koja se odnose na izvršenje krađe stoke u vremenskom periodu od 2008. do 2012. godine i to području Tešnja i drugih općina.
Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s krađom stoke slobode su lišeni i kriminalistički obrađeni: M.B., rođen 1972. godine, S.S., rođen 1965., i E.P., rođen 1987., sva trojica iz Sarajeva, te S.R., rođen 1984. i E.S. rođen 1985., oba iz Kaknja.

Osumnjičeni su prilikom ispitivanja i međusobnog suočavanja u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela za koja se sumnjiče, a zatim i dobrovoljno na terenu locirali i pokazali objekte, odnosno mjesta izvršenja krađa, kao i mjesta utovara ukradene stoke.

Izvršenjem dokumentiranih krivičnih djela počinjenih na području općine Tešanj, otuđene su 4 junice, 16 teladi i 8 ovaca, a prema prikupljenim informacijama sva otuđena stoka je završavala, odnosno je prodata, na području grada Sarajeva.

Ova grupa sumnjiči se za još 30-tak krivičnih djela teške krađe i to na području Gradačca, Doboja, Doboj Juga i Srebrenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: