Sud u Bihaću
13

Rasim Demirović, koji je nudio 100.000 eura za ubistvo brata Ibrahima, ostaje u pritvoru

A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom R.D. iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je drugu osobu podstrekavao da učini krivična djela - ubistvo i krivično djelo teške tjelesne ozljede.
Riječ je o Rasimu Demiroviću (55), koji je nešto više od mjesec uhapšen zbog sumnje da je kriminogenim osobama nudio 100.000 eura za ubistvo brata Ibrahima Demirovića.

Demirović je uhapšen 3. septembra jer se dovodi u vezu sa predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovala određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala B. D. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.D. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.