{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ranjeni Adnan Šerak je trebao biti u zatvoru u Zenici

13.7.2012. u 11:46
185
107
Ranjeni Adnan Šerak je trebao biti u zatvoru u Zenici
185
Ranjeni Adnan Šerak je trebao biti u zatvoru u Zenici
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Adnan Šerak (25) iz Ilijaša, koji je ranjen u sinoćnjoj pucnjavi na Alipašinom Polju u Sarajevu, trebao je biti u zatvoru, budući da mu je Kantonalni sud u Sarajevu u decembru prošle godine pravosnažnom presudom izrekao kaznu od 9,5 godina zatvora.
Nakon sinoćnje pucnjave, sarajevska policija je privela pet osoba i još istražuju okolnosti pod kojima se dogodila ova pucnjava. No, postavlja se pitanje otkud Šerak na slobodi. Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu je Šeraka 2009. godine kaznio s 9,5 godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je u decembru 2008. pucao u kafiću Škorpion na Grbavici.

Vrhovni sud FBiH je kasnije kaznu preinačio u 8,5 godina zatvora. A, onda je Šerak, koji je uz ovu kaznu imao i dvije presude Općinskog suda u Visokom, kojima je kažnjen sa šest i osam mjeseci zatvora, prošle godine podnio zahtjev Kantonalnom sudu u Sarajevu da mu se objedine sve tri kazne u jednu.

"Nakon njegovog zahtjeva Kantonalni sud je 6. decembra prošle godine objedinio ove kazne i izrekao jedinstvenu kaznu od 9,5 godina zatvora Šeraku. Ta je presuda pravosnažna, a prema našim saznanjima Šerak je u tom trenutku bio na izdržavanju kazne u zeničkom zatvoru i što se tiče nas, on je i dalje na izdržavanju zatvorske kazne, ne znamo zašto je na slobodi", rekao je za Klix.ba sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu Slobodan Nikolić.

U zeničkom zatvoru, u kojem bi Šerak trebao biti, još nismo dobili odgovor na pitanje otkud Šerak na slobodi. Mugdin Musić iz zeničkog KPZ-a, na kojeg nas je uputio direktor Nihad Spahić, nam je rekao da "zna sve, ali će informaciju dati u toku dana". Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Šerak je na slobodi već dvije sedmice, a sinoćnja pucnjava se dogodila, jer je "pravio probleme" ljudima iz B faze na Alipašinom Polju. Potom se, kako nezvanično saznajemo, organizovala veća grupa mladića iz Švrakinog i iz B faze Alipašinog Polja, što je rezultiralo pucnjavom i ranjavanjem Šeraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: