Crna hronika
77

Rambo ubijen zbog nevraćenih novčanih dugova?

Piše: E. G.
(Foto: Anadolija)
Policija Unsko-sanskog kantona još uvijek ne može govoriti o motivima i počiniteljima ubistva Nedžada Kličića, koje se desilo u ranim jutarnjim satima nedjelje u Cazinu.

Kako je ranije objavljeno Kličić, poznatiji pod nadimcima Rambo i Teror, ubijen je u ugostiteljskom objektu "Gold" u naselju Ostrožac.

Pripadnici MUP-a USK tokom dana su uzeli izjave od nekoliko osoba, uključujući i članove Kličićeve porodice, a s ciljem otkrivanja motiva i počinilaca.

Kako Klix.ba saznaje, motiv ubistva su najvjerovatnije nevraćeni novčani dugovi, odnosno nevraćena pozajmica od više hiljada maraka, koje je pozajmila druga osoba, a Kličić garantirao da će dug biti vraćen.

Novac je navodno posuđen prije nekoliko mjeseci te je do sada trebao biti vraćen vlasniku.

U MUP-u USK nisu mogli potvrditi, ali ni negirati da bi neizmireni dugovi mogli biti motiv ubistva. Kako nam je rečeno, policija ima već određena saznanja vezano za slučaj.

Kličić je ranije policiji prijavljivao da su ga kontaktirale osobe iz Prijedora u smislu upućivanja određenih prijetnji, ali kako saznajemo ni sam nije policiji objasnio o čemu se radi niti je dao više detalja.

Kako saznajemo, u ugostiteljski objekat gdje je Rambo ubijen rano jutros su ušle najmanje tri maskirane osobe koje su ga i likvidirale.