Obdukcija potvrdila
0

Rafael Muratović 31 put izboden nožem i dvaput udaren sjekirom

Sarajevo-x.com
Foto: Tip.ba
Foto: Tip.ba
Obdukcijski nalaz je pokazao da je Rafael Muratović, koji je ubijen u srijedu u tuzlanskom naselju Slavinovići, preminuo nakon što je uboden nožem u srce, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Također je utvrđeno da su Muratoviću nanesene ukupno 34 povrede, od čega dvije sjekirom u predjelu desne strane glave, 31 nožem i jedna oguljotina.

Osumnjičeni za ovo ubistvo, sestrić ubijenog, Adnan Salkanović, u četvrtak je otpušten iz UKC-a Tuzla gdje su mu zaliječene povrede (sumnja se kako je nakon ubistva sam sebi nanio rane nožem po rukama), nakon čega je uhapšen. On je potom saslušan i u tuzlanskom Tužilaštvu, koje je za njega od nadležnog suda tražilo da mu odredi pritvor.

Rafael Rafo Muratović, uposlenik općinske inspekcijske službe, ubijen je u stanu svog sestrića na petom spratu zgrade u ulici Alekse Šantića. Njih dvojica su, inače, živjeli u istoj zgradi, sestrić na petom, a daidža na drugom spratu.

Komšije tvrde da među njima nikad nije bilo problema te da se Rafo čak brinuo o Adnanu i njegovoj sestri, nakon što su ostali bez oca i majke. Otac im je umro prije godinu, a pola godine poslije majka je izvršila samoubistvo.

Istraga o ovom događaju je u toku.