Crna hronika
2

Radovana Stijakovića iz Bosanske Gradiške ubio sinov prijatelj

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radovana Stijakovića (49) iz Bosanske Gradiške ubio je Danijel Dujić (1988.), prijatelj njegovog sina Roberta Stijakovića (1988.), koji ga je i nagovorio da izvrši to teško krivično djelo protiv svog oca, saznaje Fena.

Motiv ubistva je koristoljublje, utvrdila je policija.

Na vanrednoj pres-konferenciji u Centru javne bezbjednosti Banja Luka saopćeni su detalji ovog ubistva, koje se dogodilo 22. januara, uz navođenje inicijala osumnjičenih.

Robert Stijaković i njegov drug i izvršilac ubistva Danijel Dujić jučer su lišeni slobode.

Na osnovu prikupljenih informacija i dokaznog materijala utvrđeno je da je Robert Stijaković nagovorio svog druga Dujića da izvrši teško ubistvo što je on i učinio 22. januara u večernjim satima.

Dujić je došao do kuće oštećenog, i kroz prozor, iz automatske puške pucao u Radovana Stijakovića nanijevši mu više prostrelnih i ustrelnih rana od kojih je preminuo.

Policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija vlasništva osumnjičenih te tom prilikom je pronađeno 10 pušaka i tri pištolja različitog kalibra i oko 500 komada municije.

O svemu navedenom upoznat je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se uhapšeni uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, danas sprovedu u Okružno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Radovan Stijaković je bio vlasnik kafića “Kazablanka” i dugo godina je radio u Njemačkoj.

Njegov sin živio je s majkom u Bosanskoj Gradišci.