|

Radnica kladionice izmislila pljačku 15.000 maraka

Radnica kladionice izmislila pljačku 15.000 maraka
0
S
SRNA
9.12.2009. u 11:57
4
komentara
0

dijeljenja
Radnica kladionice izmislila pljačku 15.000 maraka Foto: Ilustracija
Marija Kelava (20), radnica kladionice "Petica plus" u Šuici, kod Tomislavgrada, lažno je prijavila da je nepoznati muškarac opljačkao 15.000 maraka iz ove kladionice, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
Vrdoljak je rekao da je nakon provedene istrage Kelava policiji priznala lažno prijavljivanje razbojništva i pljačke zbog čega je protiv nje 27. novembra podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu u Livnu.

Prema njegovim riječima, istragom je utvrđeno da je motiv lažnog prijavljivanja to što se Kelava kao radnica kladionice kladila na trke pasa i fiktivno uložila 15.000 KM misleći da će ulog biti pokriven dobitkom, ali kako se to nije desilo, a u kompjuteru je prikazana uplata ovog iznosa, ona je izmislila razbojništvo.

Kelava je 17. novembra prijavila pljačku koju je, prema njenom iskazu, počinio nepoznati muškarac. Ona je izmislila priču da je pljačkaš klađenjem na trke pasa za dva sata izgubio 15.000 KM, a kada je ostao bez novca i zatražio da mu bude vraćen, ona je to odbila, nakon čega ju je udario šakom u glavu, iz kase uzeo novac i pobjegao.

Ona je tada opisala "pljačkaša", na osnovu čega je urađen foto-robot i raspisana potjernica.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...