Roditelji traže cijelu istinu
3

Radinkoviću četiri godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo mladić

FENA
Foto: Nezavisne.com
Foto: Nezavisne.com
Presuda od četiri godine zatvora Nenadu Radinkoviću (24) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 21-godišnji Nikola Đurović, epilog je jednog od kotradiktornijih suđenja održanih u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Ovaj slučaj od početka su pratile brojne kontroverze, kotradiktorne izjava samog optuženog, ali i svjedoka, s tim da i roditelji optuženog sumnjaju da Radinković i nije učestovao u ovoj saobraćanoj nesreći i žele da se kazni pravi krivac za smrt njihovog sina.

Nikola Đurović podlegao je od teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći 21. augusta 2011. u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

U optužnici je navedeno da je Radinković, nezaposleni pekar iz Laktaša, tog dana vozio Audi A4 iznajmljen u sarajevskoj rent-a-car kući ASA” i skrivio nesreću u kojoj je poginuo Đurović, a povrijeđeno je još pet osoba, uključujući i optuženog.

Roditelji Nikole Đurovića zbog niza propusta u samoj istrazi, kao i nelogičnosti u cijelom slučaju, traže da se otkrije puna istina o pogibiji njihovog sina.

Vesna Stanković-Ćosović, predsjednica sudskog vijeća, u obrazloženju presude je navela da je banjalučko tužilaštvo tokom suđenja dokazalo da je u trenutku nesreće upravo Radinković vozio metalik sivi Audi A4, iznajmljen u sarajevskoj rent-a-car agenciji ASA.

Radinković je proglašen krivim jer je 21. augusta prošle godine pri brzini od 116 kilometara na sat iz pravca Laktaša, proletio na crveno svjetlo na semaforu na magistralnom putu Banja Luka- Klašnice, kod "Voćara", i udario u automobil Nikole Đurovića.

Radinković je potom udario i teško povrijedio pješaka Borisa Klečinu (31), a zatim se odbio na Škodu fabiju, koja je stajala na crvenom svjetlo iz pravca Banje Luke.