Crna hronika
0

Pula: Dvije osobe poginule, šest povrijeđenih

SRNA
Dvije osobe poginule su, četiri su teže, a još dvije lakše povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila iza ponoći na cesti Pula-Fažana, saopćila je noćas istarska policija.

Okolnosti nesreće još se ispituju, a uviđaj koji je u toku obavlja saobraćajna policija i županijski državni tužilac. Put je zatvoren za saobraćaj.

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija, u nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo. Povrijeđene osobe prevezene su u pulsku Opštu bolnicu.

"Glas Istre" saznaje da je do nesreće došlo kada se Citroen, u kojem je bilo osam djevojaka, kretao prema Puli, te iz zasad nepoznatog razloga razloga u blagom lijevom zavoju otklizao i u klizanju prešao preko lijeve, suprotne trake i lijevom zadnjom stranom udario u stablo pored ivičnjaka, potom se zarotirao i zaustavio djelimično na travnatoj površini.

Usljed siline udarca, jedna djevojka je izbačena iz vozila na travnatu površinu s desne strane puta i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila.