Pucnjava u Staroj čaršiji
0

U vatrenom obračunu u Zenici mladić ubijen, tri osobe ranjene

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Staroj čaršiji u Zenici se u subotu navečer dogodila pucnjava u kojoj je jedan mladić poginuo, dok su trojica povrijeđena.

Pucnjava za koju se pretpostavlja da je okršaj više kriminalnih grupa dogodila se oko 21:30 na Bulevaru Eze Arnautovića na lokalitetu Stare čaršije.

U vatrenom obračunu i unakrsnoj pucnjavi ubijen je 18-godišnji A. P, dok su dvojica mladića, učesnika u obračunu teško povrijeđena. Oni su prebačeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici i doktori se bore za njihove živote. Treći povrijeđeni je slučajni prolaznik.

Pripadnici policije sa pripadnicima specijalne jedinice obavljaju uviđajne radnje, a saobraćaj za vozila je obustavljen na jednom djelu Bulevara Eze Aranautovića.

"U pucnjavi su učestvovale četiri osobe, utvrđujemo njihov identitet i više informacija vam ne možemo reći", riječi su dežurnog operativnog MUP-a ZDK.

Na mjestu pucnjave korišteno je više vrsta oružja, a ispucano je na desetine metaka od kojih su neki završili i u automobilima koji su bili parkirani na obližnjem parkingu.

Napadači su se nakon pucnjave udaljili sa mjesta događaja, a policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.