Crna hronika
0

Pucnjava u Visokom: Određen pritvor za dvojicu učesnika, za trećim se još traga

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Pucnjava iz vatrenog oružja koja se dogodila u petak 24. jula u poslijepodnevnim satima u mjestu Donje Rosulje u Visokom rezultirala je određivanjem mjere pritvora za dvije osobe, dok se za trećom intenzivno traga.

Ovu informaciju potvrdili su iz MUP-a ZDK, a istakli su kako su 24. jula u petak oko 16:50 sati u Policijskoj stanici Visoko zaprimili dojavu o upotrebi vatrenog oružja maskiranih osoba koje su iz vozila u pokretu pucale u pravcu sportske kladionice Sport-plus u čijem sastavu je i kafeterija vlasništvo Š. A.

Nakon operativnih radnji na terenu pripadnici PS Visoko došli su do saznanja da se u vezu sa pucnjavom mogu dovesti K. A. (21), L. K. (19) i S. N. (19) iz Visokog koji su se nakon raspisane potjere dobrovoljno predali u PS Visoko.

Osumnjičeni su 30. jula uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti, paljevine, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i posebnih slučajeva krivotvorenja isprava predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koje je potom predložio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana. Sudija Općinskog suda u Visokom je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva te je odredio 30-dnevni pritvor za L. K. i S. N., dok policija intenzivno traga za Visočaninom K. A.