Policija lišila slobode ubicu
0

Pucnjava u Sarajevu, a u Zenici žena zbola supruga

FENA
U ulici Senada Mandića Dende do broja 2, Općina Novi Grad Sarajevo, sinoć oko 21.25 sati nepoznata osoba je upotrijebila vatreno oružje, a iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su potvrdili da je plicija lišila slobode žensku osobu zbog sumnje da je nožem usmrtila supruga u selu Vrselje nadomak Zenice.

U pucnjavi koja se dogodila u Sarajevu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na licu mjesta zatečen DŽ. A. rođen 1980. godine u Sarajevu.

Operativnim radom službenici policije došli su do saznanja da se u vezu s upotrebom vatrenog oružja dovodi H. H., rođen 1990. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, koji je najvjerovatnije pucao u pravcu Dž. A..

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj, a uviđaj na mjesta događaja obavili su službenici MUP-a Kantona Sarajevo, gdje su pronađene tri čahure neidentifikovanog kalibra.

Službenici policije tragaju za H. H.

Almedin Dizdarević podlegao u Kantonalnoj bolnici "Zenica"

Zbog sumnje da je sinoć oko 23 sata u porodičnoj kući u selu Vrselje hladnim oružjem - nožem usmrtila svoga supruga Almedina Dizdarevića rođenog 1978. godine iz Zenice, policija je oko pola noći slobode lišila V. D.

Kako je Feni potvrdila glasnogovornica MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić, smrt Almedina Dizdarevića je sinoć u 23,55 sati operativnom centru MUP-a ZDK prijavilo medicinsko osoblje Kantonalne bolnice "Zenica“ u koju je A. D. dovezen u 23,20 sati s jednom ubodnom ranom u predjelu vrata.

Motivi ubistva još nisu poznati, a istragu vode inspektori MUP-a ZDK i dežurni kantonalnii tužilac Borislav Milešić.