Crna hronika
4

Pucnjava u Pelagićevu: Napadnuti na cesti nakon što im je nestalo goriva

Klix.ba
A. K. iz Orašja i njegov brat A. K. iz Gradačca napadnuti su u nedjelju nakon što im je u sitnim satima nestalo goriva na području Pelagićeva. Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali je na automobilu nastala znatna materijalna šteta.

Braća su odmah prijavila napad policijskoj stanici u Pelagićevu kazavši da su na njih nasrnule nepoznate osobe dok su se kretali putničkim vozilom iz pravca Orašja, na regionalnom putu u mjestu Gornja Tramošnica, opština Pelagićevo.

Naime, oko 03:30 sati nestalo im je goriva, a vozilo u kojem se nalazio i petnaestogodišnjak iz Gradačca pregurali su u obližnju ulicu pored regionalnog puta.

Kako su ispričali, nakon sat vremena pored njih se zaustavilo putničko vozilo iz kojeg je izašlo nekoliko nepoznatih naoružanih osoba sa palicama i motkama, koji su, prema izjavi prijavitelja, ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozila i A. K. iz Gradačca, koji se nalazio van vozila.

"Udarali su palicama i rukama po vozilu u čijoj unutrašnjosti se nalazio A. K. iz Orašja sa maloljetnim rođakom. Kada je A. K. iz Gradačca počeo bježati u obližnju njivu, nekoliko osoba ga je sustiglo i fizički napalo, a potom su se udaljili u nepoznatom pravcu", rečeno nam je u Centru Javne bezbjednosti Doboj.

Prijavitelji su uspjeli nasuti gorivo te su nastavili put do Gradačca. Prema izjavi A. K. iz Orašja, koji je upravljao vozilom, šteta na vozilu iznosi oko 3.000 KM. A prema izjavi njegovog brata, tokom ovog događaja izgubio je mobilni telefon, novčanik, zlatni lančić i zlatnu naušnicu.

"Policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje tuđe stvari", saopćeno je iz CJB Doboj.