Rafal iz automatske puške
0

Pucali na Alipašinom Polju, uhapšeni u Starom Gradu

Sarajevo-x.com
U nedjelju navečer oko 20.30 sati u sarajevskom naselju Alipašino Polje došlo je do upotrebe vatrenog oružja, nakon čega su tri lica uhapšena na području općine Stari Grad, zbog osnovanje sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog djela, potvrdio je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako nam je Nefić rekao, tri osobe su pucale iz automatske puške između B i C faze na Alipašinom Polju, nakon čega su se udaljili sa mjesta događaja.

Prema izjavama očevidaca, trojac je iz automatske puške ispucao rafal, nakon čega su pobjegli u vozilu marke "Polo".

"Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije I PU su na lokalitetu Krečane, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavili putničko motorno vozilo marke “Polo”, registarske oznake 299-J-376, u kojem su se nalazili J.A., rođen 1991. godine u Sarajevu, M.H., rođen 1991. godine u Sarajevu i V.V., rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu", saopćeno je iz MUP-a KS.

Prilikom pregleda vozila policajci su pronašli više čahura od ispaljenih metaka. Trojica mladića su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Automobil je oduzet zbog potrebnih vještaćenja.

Dežurni kantonalni tužilac izdao je nalog o obavljanju uviđaja i izuzimanju svih dokaza vezanih za pucnjavu.