Do sada 60 slučajeva
4

PU Banja Luka: Trojica policijaca povrijeđena tokom obavljanja službene dužnosti

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su prilikom postupanja po dvije različite prijave, zadobili tjelesne povrede prilikom preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici su postupali po prijavi narušenog javnog reda i mira tokom osiguranja manifestacije u ulici Teodora Kolokotronisa, grad Banja Luka, a nakon što se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane sa vršenjem prekršaja, M.J.(1995) je u alkoholisanom stanju, udaranjem u zaštitnu ogradu prignječio prste policijskom službeniku, a zatim ga je udario u predjelu grudnog koša. M.J. je lišen slobode, a obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Postupanjem po prijavi da je u porodičnom stanu u ulici Kosovke Djevojke, grad Banja Luka, izvršeno nasilje u porodici, dvojica policijskih služenika su zadobili tjelesne povrede koje ime je nanio osumnjičeni dvadesetdvogodišnjak. Nakon lišenja slobode, osumnjičeni je ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela "Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici" i "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", o čemu će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Iz PU Banja Luka napominju da su za šest mjeseci tekuće godine policijski službenici u 60 slučajeva bili ometani ili sprečavani u vršenju službenih radnji, dok je u uporednom periodu evidentirano 95 takvih slučajeva.