Tukao mladiće
0

PU Banja Luka o hapšenju Dejana Kostića: Postupili smo po saznanjima, nije bilo prijava

Klix.ba
Policijska uprava Banja Luka saopćila je kako je Dejana Kostića privela i nakon kriminalističke obrade predala nadležnom tužilaštvu iako im niti jedan od dva slučaja nisu prijavljena. Terete ga za nasilničko ponašanje.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 23.04.2019. godine oko 19:00 sati, nakon saznanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, u ugostiteljskom objektu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, Banja Luka, dolaskom na mjesto zatekli oštećenog, a nedugo zatim pronađen je D.K. iz Banje Luke. S obzirom da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje za krivično djelo 'Tjelesna povreda', a što je u obavezi u skladu sa članom 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru (Tuča i fizički napad)", navodi se u saopćenju.

Identifikaciju su izvršili na osnovu video snimaka koji su objavljeni u medijima i na društvenim mrežama, a na kojima se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje muškarca.

D.K. se sumnjiči da je 24.04.2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26.04.2019. godine u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Napomenuli su kako nastavljaju rad na ovim slučajevima.