Lopovi odnijeli novac
0

Provaljeno u kuću Mirsada Đape u Brčkom

Piše: N. J.
Foto: Mirsad Đapo
Foto: Mirsad Đapo
Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u noći na subotu u porodičnu kuću predsjednika Skupštine Distrikta Brčko i potpredsjednika SDP-a BiH, Mirsada Đape.

Kako nam je potvrdio Halid Emkić, glasnogovornik policije Brčko Distrikta, policija je obaviještena u 6.45 sati, a provalnici su iz kuće odnijeli manju količinu novca. Drugu štetu nisu nanijeli. Prema prvim informacijama, iz kuće je odneseno 500 KM.

Đapo je u trenutku pljačke bio u kući s porodicom, a da se ona desila saznao je u jutarnjim satima kad je krenuo za Sarajevo na sastanak glavnog odbora SDP-a.

"Ustao sam i vidio da su vrata širom otvorena. Pljačkaši su izvršili premetačinu u dnevnom boravku i kuhinji, a u susjednoj sobi je bio sin, pa su stali na tome, vjerovatno vidjevši da nekoga ima u drugoj sobi. Uzeli su novac iz supruginog novčanika i iz mog odijela. Ušli su tako što su obili sigurnosnu bravu na vratima, a zasad ne mogu reći radi li se o običnim provalnicima ili o nečemu ozbiljnijem", kazao je Đapo za Sarajevo-x.com.

Podsjetimo, Mirsad Đapo je u vrijeme dok je obavljao funkciju gradonačelnika Brčkog fizički napadnut isped hotela Jelane nakon čega je šef policije donio odluku da bude pod 24-satnom zaštitom. Ipak, kako nam je kazao Đapo, više nema tu zaštitu.

Emkić je istakao kako je policija u Brčkom dosad imala uspjeha pri rasvjetljavanju provalnih pljački te ne sumnjaju da će vrlo brzo ući u trag i pljačkašima koji su odgovorni za upad u Đapinu kuću. Međutim, zasad nemaju više informacija o njima. Istraga je u toku.