|

Provalama "zaradili" 185.000 KM

Provalama "zaradili" 185.000 KM
0
F
FENA
9.11.2010. u 12:29
2
komentara
0

dijeljenja
Provalama "zaradili" 185.000 KM Foto: Arhiv
Banjalučka policija uhapsila je sedam članova iz dviju provalničkih grupa, osumnjičenih da su na području koje je u nadležnosti tog centra javne bezbjednosti, počinili 35 krivičnih djela teške krađe, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 185.000 KM.
Postoje osnovi sumnje da su oni na području Banje Luke, Prnjavora, Laktaša i Kneževa, organizirani u dvije grupe, samostalno i odvojeno, počinili 35 provala u stanove, kuće, kioske, apoteke, prodavnice i preduzeća.

Uhapšeni su Š.A., državljanin Crne Gore, i R.Š. iz Banje Luke za koje se sumnja da su od 1.maja do 4.novembra ove godine počinili spomenuta krivična djela, a B.R. iz Zenice, Z.Đ., Č.S., A.Č., i E.M., svi privremeno nastanjeni u Banjoj Luci, osumnjičeni su da su se kriminalnim aktivnostima bavili od oktobra 2008.godine do dana lišenja slobode.

Iz banjalučke policije navode da je tokom spomenute organizirane i opsežne istrage izvršeno 14 pretresa na različitim lokacijama na području Banje Luke, Zenice i Sarajeva i da su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti za koje postoji osnovana sumnja da potječu iz izvršenja navedenih krivičnih djela.

Pronađeno je 1.570 kutija cigareta različitih vrsta i proizvođača, 20 ručnih satova različitih proizvođača, tri prijenosna računara, pet pištolja i više komada pištoljske municije, više komada markirane garderobe, šest digitalnih fotoaparata i kamera, oko 100 komada zlatnog i srebrnog nakita, više mobilnih telefona i SIM kartica, te veća količina alata pogodnog za vršenje provalnih krađa (odvijača, pajsera, bušilica, fantomki).

Nakon izvršene kriminalističke obrade uhapšeni su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, gdje im je određena mjera pritvora.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...