Općina Tomislavgrad
0

Pronađeno tijelo pastira Ediba Hadžića

SRNA
Tomislavgrad
Tomislavgrad
Dvadesetšestogodišnji pastir Edib Hadžić iz Stipanića u općini Tomislavgrad pronađen je mrtav sinoć oko 20.30 sati, a njegovo tijelo pronašli su mještani, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da je mladić čuvao stado ovaca na planini Tušnica, a kako se nije vratio kući njegov nestanak policiji prijavio je rođak Akif Hadžić. Nakon toga organizovana je potraga u kojoj su učestvovali mještani i policija, koji su njegovo beživotno tijelo nešto kasnije pronašli na predjelu zvanom Police.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske uprave  Tomislavgrad, MUP-a Livanjskog kantona, dežurni ljekar Doma zdravlja u Tomislavgradu i kantonalni tužilac iz Livna, a na tijelu mladića nisu pronađeni vanjski tragovi nasilja.

Kantonalni tužilac Livanjskog kantona naredio je da se danas izvrši obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a Edinovi roditelji izjavili su policiji da je njihov sin bolovao od epilepsije, te da u posljednjih godinu dana nije uzimao nikakve lijekove niti je provodio terapiju koja mu je bila propisana.