U automobilu u rijeci Chicago
0

Pronađeno tijelo nestale Irme Šabanović

Sarajevo-x.com
Foto: Chicago Tribune
Foto: Chicago Tribune
U sjevernom području Chicaga policija je u subotu u rijeci pronašla automobil i žensko tijelo, a američki mediji su nekoliko sati poslije potvrdili da je porodica identifikovala tijelo nestale Irme Šabanović, djevojke porijeklom iz BiH, koja je nestala u noći između 11. i 12. maja.

Kako piše Chicago Sun Times, auto izvučen iz rijeke u subotu popodne je plavi Ford Focus, a pronađen je u blizini avenije Elston i ulice Blackhawk. Irmina porodica je potvrdila da je to njen automobil.

Irma Šabanović je živjela s ocem u Rogers Parku, a posljednji put viđena je na polasku u noćni klub "Exit", koji se nalazi između avenija Elston i North.

U dva sata iza ponoći poslala je SMS poruku prijatelju napisavši mu da se izgubila. Vozila je upravo plavi Ford Focus, registarskih tablica Ilinoisa A465569.

Potraga za Irmom počela je 16. maja, a u subotu je policija otkrila da se nešto nalazi u rijeci na lokaciji gdje je kasnije pronađen automobil. Mediji navode kako je dio puta na kojem je Irma doživjela nesreću neosvijetljen i neoznačen. Irmina porodica je prošle godine također doživjela tragediju, kad je od karcinoma umrla Irmina majka.