Akcija MUP-a KS
0

Pronađeno oko 6 kg droge, pištolj i više od 20.000 KM

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U sedmodnevnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pronađeno je i oduzeto oko 3,5 kilograma zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 161 paketić opojne droge marihuane, te blizu 2,3 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin. Privedeno je sedam osoba, no dvije su zadržane i bit će predane u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Proteklih sedam dana službenici policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS izveli su niz planskih akcija na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na području ovog kantona.

Tokom akcije sedam osoba je lišeno slobode, a nakon kriminalističke obrade pet osoba je pušteno iz službenih prostorija.

Uhapšeni su B. K (1978) i B. N (1984), nastanjeni u Sarajevu, koji će u četvrtak uz službeni izvještaj biti predani u nadležnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Nezvanično saznajemo da je riječ o braći Bakarević. Oni se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, tokom sedmodnevne akcije osim nešto više od šest kilograma narkotičkih sredstava pronađena je i veća suma novca, vjerovatno od preprodaje opojnih droga, zatim pištolj cal. 7,65 mm, te pribor za prepakivanje droge.

Saznajemo da je oduzeto više od 20.000 KM.