Crna hronika
0

Pronađeno 990 tableta ekstazija i 2,3 kilograma marihuane

FENA
Nastavljajući na provođenju daljnjih aktivnosti u sklopu borbe protiv zlouporabe opojnih droga, službenici Federalne uprave policije proteklih su dana slobode lišili još dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebljavali opojne droge, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

U suradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona, 17. februara slobode je lišen E. B. (1974.) iz Mostara kod kojeg je prilikom pretresa automobila, kuće i pratećih objekata pronađeno i oduzeto oko 2,3 kilograma marihuane i više od 150 komada streljiva različitog kalibra.

On je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija predat Kantonalnom tužiteljstvu Mostar na daljnje postupanje.

U suradnji s MUP-om Unsko-sanskog kantona, 28. februara slobode je lišen S. H. (1977.) iz Sanskog Mosta kod kojeg je prilikom pretresa kuće i pratećih objekata pronađeno i oduzeto 990 komada tableta ekstazija, te dva pištolja, puška i preko 200 komada streljiva različitog kalibra.

On je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija predat Kantonalnom tužiteljstvu Bihać na daljnje postupanje.

U tijeku su daljnje aktivnosti u borbi protiv zlouporabe opojnih droga.