Crna hronika
0

Pronađeni pištolj i municija

FENA
Službenici policije Druge PU su 23. jula oko 03.20 sati lišili slobode K.E., rođen 1983. u Priboju i S.M., rođen 1974. u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 43. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Naime, Službenici policije Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo danas su oko 03.15 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, nakon kontrole vozila »mercedes« kojim je upravljao S.M. pronašli pištolj i okvir s devet metaka. Na mjestu suvozača nalazio se K.E., a na zadnjem sjedištu S.E., svi iz Sarajeva. Pregledom vozila službenici policije su ispod sjedišta suvozača pronašli i oduzeli jedan pištolj "CZ M 57", cal. 7,65 mm s okvirom i devet komada metaka istog kalibara. U obavljenom razgovoru navedene osobe nisu se htjele izjasniti kome pripada pronađeni pištolj.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Predati su u Odsjek za zadržavnaje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovnaju navedenog krivičnog djela.

UHAPŠEN U POKUŠAJU KRAĐE

Prva policijska uprava obaviještena je 22. jula oko 00.05 sati da N.N. osoba pokušava obiti trafiku u ulici Hakije Kulenovića, općina Centar Sarajevo.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su zatekli i lišili slobode J.J. (1984.) iz Sarajeva gdje je i nastanjen zbog postojanja osnova sumnje da je počino krivično djelo krađe. Izvršenim pregledom kod njega je pronađen i oduzet provalnički alat, a u neposrednoj blizini trafike pronađen je jedan demontirani bakreni oluk ukraden sa stambene zgrade u navedenoj ulici. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA NA MAGISTRALNOM PUTU M-5

Na magistralnom putu M-5 u naselju Krivoglavci, općina Vogošća, 22. jula oko 22.10 sati došlo je do sudara vozila »golf 1«, reg. broja 302-M-747 kojim je upravljao T.N., rođen 1960. iz Ilijaša i teretnog vozila »ford«, reg. broja 099-T-702 kojim je upravljao A.H., rođen 1954. godine iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede lijevog kuka je zadobio T.N. kome je ljekarska pomoć ukazana u KC-u bolnice Koševo gdje je zadržan na liječenju, dok je lakše povrede zadobio vozač A.H.

PAD S MOTOCIKLA PROUZROČIO POVREDU STOPALA

U saobraćajnoj nezgodi koja se 22. jula oko 13.30 sati dogodila u mjestu Hojta, općina Trnovo, došlo je do skretanja van kolovoza, a zatim pada s neregistrovanog motocikla "yamaha" kojim je upravljao G.H., rođen 1985. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede lijevog stopala je zadobio motociklist G.H. kome je ljekarska pomoć ukazana u KC-u bolnice Koševo.

U PROTEKLA 24 SATA REGISTRIRANO OSAM SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, od čega šest s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, četiri zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita a osam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.