Nakon akcije u Sarajevu
0

Pronađeni kokain vrijedan 300.000 KM

Piše: Amra Kovač
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U akciji koju su jučer po nalogu Tužilaštva BiH u Sarajevu izveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) s ciljem pronalaska droge i sprečavanja trgovine narkoticima uhapšeni su 35-godišnji Fuad Memović i 28-godšnji Arif Adilović, oba rođena u Prijepolju, te 37-godišnji Adnan Hamzić, rođen u Priboju.

“Tokom pretresa pronađena je veća količina čistog kokaina čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 300.000 KM. Uhapšeni su osumnjičeni da su se bavili međunarodnom trgovinom drogom”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Prema njegovim riječima Tužilaštvo će danas Sudu BiH uputiti prijedlog za određivnaje pritvora osumnjičenim.

“Pritvor će biti predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli pobjeći s obzirom da neki od njih nemaju bh. državljanstvo, potom zbog opasnosti da bi mogli utjecati na saučesnike i svjedoke, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni nastavili sa činjenjem krivičnih djela”, dodao je Grubešić.

Naime, kokain je pronađen krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu. Grubešić nije želio otkriti gdje je kokain tačno pronađen ali pripadnici SIPA-e su jučer nekoliko sati pretresali i magacin sarajevske firme koja se bavi prodajom i distribucijom bezalkoholnih pića , a nalazi se u krugu Kampusa.