Banja Luka
0

Pronađena improvizovana laboratorija za proizvodnju "skanka"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija u Banjoj Luci pronašla je improvizovanu laboratoriju za proizvodnju genetski modifikovane droge marihuane "skanka".

Laboratorija je pronađena jučer prilikom pretresa stambenog objekta, koji koristi dvadesetpetogodišnji G.R.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci sinoć, oko 21 sat, izvršen je pretres objekta i pronađen i privremeno oduzet: ormar obložen termoizolacionom folijom s ugrađenim električnim ventilatorom, nosačima za sijalice različite snage, isparivačima vode, mjeračima vlažnosti i temperature i drugom opremom.

Pronađene su i dvije stabljike zelene biljne materije koje po svom izgledu asociraju na genetski modifikovanu marihuanu (skank), visine 80 i 40 cm; 5,1 gram marihuane, upakovane u providnu PVC vrećicu; 4,4 grama sjemenki marihuane, upakovane u papirnu vrećicu; te sedam grumena zemlje za rasad s klicama koje asociraju na klice modifikovane droge marihuane.

G.R. je priveden u službene prostorije, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušten na slobodu.

Protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.