Poslije pet mjeseci
0

Pronađen ukradeni "Audi", uhapšen 20-godišnjak

Sarajevo-x.com
Radeći na rasvjetljavanju krađa automobila sarajevska policija, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršila je pretres stana i drugih prostorija u ulici Zabosnice, a koje koristi 20 – godišnji Denis Kondo. Prilikom pretresa pronađen je automobil “Audi 80”, za koji je utvrđeno da je ukraden 29. juna ove godine u sarajevskoj ulici Trg međunarodnog prijateljstva.

Osim automobila pronađena je vazdušna puška, određena količina tehničke robe, te razna dokumentacija.

Zbog sumnje da su počinili nekoliko teških krađa policija je jučer uhapsila Kondu i 22–godišnjeg Almira Turkovića.

Sarajevska policija je jučer rasvjetlila i jedno razbojništvo. Naime, jučer oko 19 sati policija je obavještena da su dvije nepoznate osobe u ilidžanskoj ulici Butmirska cesta, prijeteći radnici pištoljem i uz upotrebu fizičke snage, opljačkali prodavnicu “Hasanović promet” d.o.o.

Policija je odmah nakon dojave došla na lice mjesta, a u blizini prodavnice zatečeni su i zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo uhapšeni 18 – godišnji Anel Hajrović, te maloljetni O.S., rođen 1992. godine.

Prilikom pretresa policija je kod Hajrovića pronašla pištolj marke “Ekol” bez okvira i mobilni telefon, dok je kod O.S. pronađen i oduzet mobilni telefon i određena suma novca.