Crna hronika
214

Pronađen laboratorij za neovlaštenu proizvodnju opojnih droga u Hadžićima

Klix.ba
Stabljike "Cannabis sativa" (Foto: MUP KS)
Stabljike "Cannabis sativa" (Foto: MUP KS)
Policijski službenici uhapsili su jučer u Hadžićima 31-godišnjeg A.M. zbog postojaana osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pregleda kod ovog rođenog Srebreničanina pronađen je i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Na osnovu sudske naredbe izvršen je pretres stana koji A.M. koristi u ulici Bjelašnička u općini Hadžići. Tom prilikom pronađena je improvizovana prostorija specijalno namijenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava sa opremom, tzv. laboratorija u kojoj je zasađeno 28 stabljika biljke cannabis sativa.

Prostorija specijalno namjenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava (Foto: MUP KS)
Prostorija specijalno namjenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava (Foto: MUP KS)

Navedene biljke, kao i pribor za uzgoj narkotičih sredstava su oduzeti, a A.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.