Rudo
0

Profesor engleskog prijetio novinaru Ratomiru Miloviću

SRNA
Rudo
Rudo
Dopisnik "Večernjih novosti" iz Rudog Ratomir Milović rekao je Srni da mu je profesor Engleskog jezika, čiji su inicijali P. R, prijetio da će biti ubijen jer je, bez odobrenja, objavljivao njegove slike u novinama.

Telefonski poziv, koji je 3. marta primila Ratomirova kćerka Danka, glasi: "Poruči svom tati da je mrtav čovjek. Neće on moje slike objavljivati u novinama bez odobrenja, ja ću mu uzeti život i natovariti mu paljansku mafiju na vrat".

Milović je rekao da mu je prijetio mladi profesor engleskog jezika, koji je iz Mokrog došao u Rudo, navodeći da je ovaj profesor mjesecima maltretirao sina veterinara Save Subotića, jer mu se nije dopalo kako je o njemu pisao u jednom školskom  radu.

On je rekao da je o ovom slučaju pisao "Pres", a ne on. Potvrdio je da je na lokalnoj televiziji u jednoj emisiji, na pomalo sarkastičan način, bez pominjanja imena dječaka i profesora, rekao da se "neko pravi veći Englez od Engleza".

"Pošto sam ja jedini dopisnik u Rudom, šta god da se objavi svi kažu da je to moje `maslo`. Ja sam za sve dežurni krivac", rekao je Milović.

Danka Milović podnijela je Policijskoj stanici Rudo prijavu protiv P.R. zato što je telefonom prijetio njenom ocu smrću. 

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopštio je da će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu ugrožavanje bezbjednosti.