{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen pritvor za 13 uhapšenih u akciji "Prud"

S
2.8.2010. u 19:44
0
1
Produžen pritvor za 13 uhapšenih u akciji "Prud"
0
Produžen pritvor za 13 uhapšenih u akciji "Prud"
Policija privodi osumnjičenog u Doboju (Foto: SRNA)
Sudija Okružnog suda u Doboju produžio je pritvor za dva mjeseca za 13 uhapšenih u akciji "Prud" zbog sumnje da su učestvovali u krivičnom djelu organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, oružja ili eksplozivnih materija.
Sudija za prethodni postupak, nakon jednomjesečnog pritvora, ukinuo je pritvor za pet uhapšenih u ovoj akciji, među kojima su četiri lica sa područja opštine Šamac čiji su inicijali Đ.M. (25), V.V. (31), P.M. (30) i K.B. (40), te za lice Č.A. (27) iz Modriče.

Pritvor je produžen za sedam lica sa područja opštine Šamac čiji su inicijali S.M. (36), Z.Ž. (30), Z.B. (32), S.Ž. (31), S.S. (33), S.N. (45) i T.R. (28), te za P.M. (52) i Z.J. (32) iz Brčko distrikta.

Pritvor je produžen i za lica čiji su inicijali Š.R. (42) i A.I. (32) oba iz federalne opštine Gradačac, te za O.E. (30) iz federalne opštine Gračanica, kao i za M.A. (25) iz Bratunca, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Suda.

Ovih 13 lica od 1. jula su u pritvoru, koji im je produžen je zbog toga što bi mogli da ometaju krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog toga što bi puštanje na slobodu bilo prijetnja za narušavanje javnog reda i opasnost da će ponoviti krivično djelo.

U akciji "Prud" usmjerenoj na sprečavanju uličnog ("mravljeg") rasturanja droge, zaplijenjeno je 5,5 kilograma marihuane-skank, 15 grama heroina, 440 grama medicinske droge, kao i precizne vage, te sredstva za konzumiranje narkotika.

Pripadnici policije Republike Srpske i Brčko distrikta, te predstavnici Okružnog tužilaštva u Doboju zaplijenili su dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku sa prigušivačem, tri ručne bombe, 500 komada municije i 15.500 KM koje potiču od prodaje droge.

U akciji "Prud", izvedenoj u noći između 1. i 2. jula, učestvovalo je više od 400 policijskih službenika, kao i 120 službenih vozila, a ovu aktivnost pratila je i Policijska misija EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: