Akcija "Vitorog"
4

Produžen pritvor optuženima za šverc 56 kilograma droge u RS-u

Klix.ba
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor supružnicima Davoru i Željki Erceg te Sergeju Tutnjiloviću, optuženima za šverc 56 kilograma droge na području RS-a.
Njih troje su uhapšeni u okviru akcije "Vitorog" koju su pripadnici MUP-a RS izveli u februaru ove godine na području Gradiške, Trebinja i Banje Luke. Osim njih, tada su uhapšene još tri osobe.

Zaplijenjeni su skank, kokain i automatsko oružje. Trojka se tereti za organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, dok se Davora Ercega tereti još za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je podignuta i protiv Nikole Prolića zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Prema navodima optužnice, Davor Erceg, Željka Erceg i Sergej Tutnjilović su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta, kao i na području Hercegovine, vršili neovlaštenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojnih droga marihuana i spid, a sve u svrhu daljnje prodaje zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske.

Dvije osobe za koje postoje osnove sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga. Slučaj vodi Javno tužilaštvo RS-a, a optužnica je potvrđena 27. jula ove godine.

Sve osobe su od ranije poznate policiji zbog činjenja različitih krivičnih djela.