Tužilaštvo ZHK
37

Produžen pritvor Ljubušaku osumnjičenom za ubistvo punca, moguć zatvor preko 10 godina

G. Š.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ljubušaku Z.M. (34.) koji je osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim posljedicama svom puncu R.V.(49) je kantonalni sud ZHK u Širokom Brijegu produžio pritvor još dva mjeseca na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva ZHK.
Iz Kantonalnog tužiteljstva ZHK u Širokom Brijegu navode da je pritvor produžen jer i dalje postoji opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak i utjecajem na svjedoke.

"Postoje izvanredne okolnosti u konkretnom, da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela, te bi puštanjem na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", navode iz tužiteljstva ZHK.

Ljubušak Z.M. se sumnjiči da je 29. augusta 2022. godine svom puncu R.V. nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba nanio više teških tjelesnih povreda od kojih je R.V. nakon par dana preminuo u mostarskog bolnici.

Kako navode iz Kantonalnog tužilaštva ZHK, protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba Vrhovnom sudu Federacije BiH.