Sud u Banjoj Luci
0

Produžen pritvor baki koja je podvodila 11-godišnju unuku i muškarcu koji ju je iskorištavao

M. N.
Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor 53-godišnjem S. S. i 64-godišnjoj M. S. zbog krivičnog djela obljube s djetetom mlađim od petnaest godina i navođenja djeteta na prostituciju.
Riječ je baki iz Šipova koja je podvodila svoju 11-godišnju unuku i mjesecima je odvodila S. S. da mu pruža seksualne usluge u zamjenu za novac.

Slučaj je prijavila djevojčicina majka koja je kazala kako njeno dijete odlazi kod 53-godišnjaka u stan. Policijski službenici su tokom akcije u stanu zatekli baku, djevojčicu i muškarca.

Baka se tereti za navođenje na prostituciju, a S. S. za obljubu djeteta. Pritvor im je produžen za dva mjeseca zbog bojazni da bi boravkom na slobodi uništili, sakrili ili izmijenili dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, a za S. S. i zbog toga što se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora od deset godina i teža.

Muškarac i baka uhapšeni su 8. oktobra ove godine. Muškarac je od ranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju i ilegalnoj prodaji droge.